Thaise groentecurry

Dit gerecht komt uit het kookboek Slowcooking. Een Thaise groentecurry, die zo verrukkelijk is, dat je het vlees absoluut niet mist.

Bereiding:

Bak de uien even aan en voeg de rode curry toe. Bak zo’n 4 minuten zacht aan en schenk bijna alle kokosmelk erdoor, breng aan de kook en laat onafgedekt 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg nu de aubergines en djeroek-poeroetblaadjes toe en laat nog eens 5 minuten sudderen. Daarna de sperziebonen en de paprika tot de groenten beetgaar zijn. Maak ‘m af met de vissaus, limoensap en suiker en garneer met de basilicum en de chilipeper. Serveer met gekookte witte rijst.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 1 el olie

  • 1 ui fijngesneden

  • 2 el rode currypasta

  • 7,5 dl romige kokosmelk

  • 4 aubergines in blokjes

  • 6 djeroek-poeroetblaadjes

  • 150 gr sperziebonen, in stukjes

  • 1 rode of groene paprika, in reepjes

  • Handje verse basilicum

  • 2 el vissaus

  • 1 el limoensap

  • 2 tl suiker

  • 1 grote chilipeper in ringetjes