Geroosterde groene asperges met kervel

Iedereen is in april en mei in de ban van de witte asperge. Maar vergeet niet de groene asperges. Dit voorgerecht is heerlijk en ook nog eens in een mum van tijd te maken. Gegarandeerd een hit!

Bereiding:

Breek het onderste houtige deel van elke asperge af en schil de asperge als ze aan de dikke kant zijn. Verpak ze per 4 of 5 in een plak ham en leg ze op een bakblik. Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met de olijfolie. Rooster ze ca. 30 minuten in oven tot ham en asperges lichtbruin en gaar zijn.

Bestrooi ze valk voor het opdienen met de kervel en wat geschaafde parmezaan.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 450 gr. groene asperges

  • 6 plakken Bayonneham of rauwe ham

  • Fijn zeezout en versgemalen zwarte peper

  • Goede olijfolie

  • Een bosje kervel, grofgehakt

  • Geschaafde parmezaanse kaas