Soufflé au Fromage

Oftewel een kaassouflé. Overigens niet te verwarren met die flappen met loeihete kaas erin, maar een heerlijk luchtig verfijnd gerecht direct uit de Franse keuken. En makkelijker dan je denkt!

Bereiding:

Begin met het maken van een roux. Smelt de boter in een pan en voeg hier de bloem aan toe. Roer dit goed door tot een geheel gedurende 2 minuten. Voeg dan in een keer alle melk toe en roer met een garde tot er een egale massa ontstaat. Nu kan de kaas en naar smaak mosterd en zout en peper erbij. Laat nog heel even staan om te garen en zet uit. Laat heel even afkoelen voordat je de 3 eidooiers hier doorheen roert.

In een andere vetvrije schaal klop je nu 4 eiwitten stijf. Spatel dit nu zachtjes beetje bij beetje door de kaassaus tot er een luchtig geheel ontstaat.

Vet een ronde hoge vorm in met boter en schenk het kaasmengsel in de vorm. Zet in de oven op 200 graden en bak in ca. 25 minuten tot de soufflé mooi bruin wordt en is gestold. Serveer direct! Lekker met een salade en gebakken aardappels uit de oven bijvoorbeeld.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 300 ml melk

  • 50 gr boter

  • 50 gr bloem

  • 100 gr geraspte oude kaas

  • 1 tl mosterd

  • 4 grote eieren gesplitst