Supergezonde tomatensoep

Vergeet al die pakjes en blikken en maak heel eenvoudig zelf de heerlijkste en gezondste tomatensoep.

Geheim? Rooster de tomaten langzaam in de oven en verander ze in smaakbommetjes.

Bereiding:

Snij de tomaten doormidden en leg ze met de open kant naar boven op een bakplaat. Bestrooi ze gelijkmatig met peper en zout, Italiaanse kruiden, de knoflook, suiker, balsamico-azijn en ruim olijfolie. Zet in de oven op 180 graden en laat zo'n half uur tot 40 minuten roosteren tot ze zacht en geurig zijn. Laat afkoelen, doe ze in een kom en pureer met de staafmixer of blender.Smoor een sjalotje in wat olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de tomatenpuree toe en bak zachtjes mee. Dan de hete bouillon en de gepureerde tomaten. Warm goed door en serveer met verse basilicum en desgewenst een scheutje olijfolie.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 1 kilo kleine rijpe tomaten

  • 1 sjalot of kleine ui

  • 2 teentjes knoflook uitgeperst

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1,5 liter kippenbouillon (blokje, zelfgemaakt of goede bouillon van de kleinste soepfabriek)

  • olijfolie

  • schepje suiker

  • 2 eetlepels balsamico azijn

  • handje verse basilicum

  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

  • peper en zout