Pittige wraps met gerookte makreel

Wraps met gerookte zalm is een klassieker, maar deze versie is zeker zo lekker én gezond! Voor de 'pit' meng je er de heerlijke paprika-tapenade van Aziz van het Olijvenhuis, hier op de Gijsbrecht, doorheen.Houd je niet van pittig, meng er dan wat yoghurt met mayonaise doorheen.

Bereiding:

Pluis de makreel uit op graatjes en meng hem met de tapenade, bosui, kappertjes en augurkjes. Breng op smaak met citroen, peper en zout. Snij paprika, bosui en komkommer in lange dunne repen. Verwarm een wrap in de koekenpan, beleg hem met een blaadje sla en een portie van alle andere ingrediënten.

INGREDIËNTEN:

(Lunch- of licht avondgerecht voor 4 personen)

  • 4 tortillawraps

  • 1 gerookte makreel

  • blaadjes verse knapperige sla

  • 1 grote rode puntpaprika

  • halve komkommer, zaadjes eruit

  • 5 bosuitjes

  • Sweet pepper tapenade

  • 8 augurkjes

  • 10 zoute kappertjes