Hollandse Nieuwe Haringsalade

Een geweldige combinatie: bietjes met haring. Gezond + Gezond = Lekker!

Bereiding:

Snijd de haringen in stukjes van 3 cm. Maak blokjes van de aardappel, appel en bietjes en meng dit samen met de haring, ui, augurkjes en kappertjes in een ruime schaal. Meng voor de dressing de mayonaise met de yoghurt en de verse kruiden en voeg naar smaak citroen, zout en peper toe. Verdun eventueel met wat vocht uit het augurkenpotje. Giet dit over het haringmengsel en laat minimaal een uur intrekken in de koelkast.

Heerlijk met bijvoorbeeld met een baquette van Le Fournil met roomboter.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 6 Hollandse Nieuwe haringen

  • 3 gekookte bietjes

  • 1 pond nieuwe aardappeltjes, beetgaar gekookt, liefst in de schil

  • 1 kleine ui gesnipperd

  • 1 appel in kleine stukjes

  • Paar augurkjes

  • 1 eetlepel kappertjes

  • 3 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel yoghurt

  • Citroensap, zout en peper

  • Verse kruiden als dille en peterselie