Pasta Puttanesca

Deze pasta is een echte klassieker en zet je in een mum van tijd op tafel. Goddelijk van smaak, ondanks dat er maar een paar, typisch Italiaanse, ingrediënten in zitten. Zorg er dus voor dat deze van zeer goede kwaliteit zijn! 

Unknown-2.jpeg

Verwarm de olijfolie in een goede koekenpan en leg hier de knoflookteentjes in tezamen met de ansjovisfilets. Bak zachtjes totdat de filets ’smelten’. Voeg nu de tomaten, 2 el fijngesneden peterselie, kappertjes, chilivlokken en olijven toe. Vermeng en bak zacht, tot de saus begint in te dikken. Haal nu de knoflooktenen eruit en voeg de al dente gekookte spaghetti hier doorheen en bestrooi nog met de overgebleven peterselie.

Voor 4 personen:
Spaghettti
1 el olijfolie
2 tenen knoflook, heel en gepeld
6 ansjovisfilets (de beste, te koop bij ons!)
2 el kappertjes
2 el zwarte olijven, zonder pit, gehalveerd
1 blik gepelde tomaten (goede kwaliteit, Mutti bijv.)
1/2 tl chillivlokken
4 el bladpeterselie fijngehakt