Kantonese kip met noedels

Geen tijd en toch zin in een gezonde en snelle bowl vol met verse groenten en vlees? Bel dan niet de bezorglijn maar ga eens lekker zelf aan de slag, zonder pakjes! 

In minder dan 20 minuten zit je aan tafel en maak je helemaal de blitz.

Unknown-1.jpeg
  1. Bak de uien en champignons in olie tot ze zacht zijn. Voeg knoflook, gember, oestersaus, water, chilisaus en kip toe en laat 5 minuten sudderen.

  2. Stoom of blancheer nu de groenten heel even tot ze knapperig zijn en voeg deze nu toe aan het kipmengsel. Roerbak nog 30 seconden op hoog vuur en dien onmiddellijk op.

  3. Bestrooi met de lente-uitjes.

  4. Serveer met noedels of rijst bijvoorbeeld.

Voor 4 personen:
2 grote uien, in dunne parten
150 gr grotchampignons gesneden
1 el olie
1 el uitgeperste knoflook en 
verse geraspte gember
125 ml oestersaus
125 ml water
1-2 el chilisaus
500 kippendij zonder bot in zeer fijne reepjes
500 gr div. Verse groenten zoals worteltjes, broccoli, paprika, boontjes, etc.
2 lente-uitjes in ringetjes