Misosoep voor koude dagen

Niets zo heerlijk in deze periode als een kom hartverwarmende soep. En deze Japanse maak je zo, want de basis is miso en dashi, die kant en klaar te koop zijn bij de Toko en speciaalzaak. Deze 2 ingrediënten zorgen meteen voor een enorme smaakexplosie oftewel ‘umami’. Voeg zelf naar smaak en eetlust extra groenten, vlees of noedels toe.

miso-soup.jpg

1 liter water

4 el miso-pasta

3 tl dashi-poeder

Bosui, in dunne ringetjes

1 blok zijde tofu in blokjes van 1 x 1 cm

4 half zacht gekookte eieren

Spinazie of wakame zeewier

Geroosterd sesamzaad

Breng het water aan de kook en voeg het dashi poeder toe. Zodra het water weer kookt, roer je de miso-pasta door de bouillon tezamen met het wit van de bosuitjes. Zet het vuur nu laag en voeg de wakame zeewier toe. Warm goed door. Verdeel de tofu over 4 kommen en giet hier de soep overheen. Garneer met de rest van de lente-uitjes, het gehalveerde gekookte eitje en wat sesamzaadjes.