Salade van witte bonen en tonijn

Salade van witte bonen en tonijn

Italiaans eten kan eigenlijk iedere dag wel. Ik ben dan ook helemaal fan van het nieuwe kookboek 'De bijbel van de Italiaanse keuken’. De witte bonensalade is zo te maken en heerlijk bij warme dagen als bij- of lunchgerecht. Voorwaarde: goede én eerlijke tonijn. Gewoon bij ons te koop. Net als de goede olijfolie natuurlijk.

 

Ingrediënten:

400 gr witte bonen naar keuze in blik 

2 rode uien in dunne halve ringen

Dressing:

40 ml goede extra Virginie olijfolie

Sap van een halve citroen

Zout en peper

Bladpeterselie fijngesneden

 

Spoel de bonen af onder koud water en laat uitlekken. Doe ze tezamen met de rode ui in een schaal. Klop de ingrediënten van de dressing met een garde tot een emulsie en meng met de bonen en de uien. Laat minimaal een uur goed intrekken in de koelkast. Verdeel bij het serveren de tonijn in stukjes er bovenop en sprenkel er nog wat olijfolie overeen en garneer met nog wat bladpeterseiie.