Gekonfijte kabeljauw met cantharellen venkel

Een feestelijk én makkelijk gerecht met volop 'Wauw'-factor, dus ideaal voor het kerstmenu!

Bereiding:

Konfijten is eigenlijk niets anders dan garen in olie of vet. Bak de cantharellen goudbruin in de boter en kruid met zout en peper. Zet apart. Verhit de olie in een pan met de sinaasappelschillen en de tijm tot maximaal 90 graden. Beslist niet hoger. Gebruik hiervoor een braadthermometer. Laat 10 minuten trekken. Leg de kabeljauw met de velkant naar onderen in een ovenschaal waar ze strak in passen. Giet er dan de warme olie op tot ze helemaal onder staan. Zet de schaal 15 minuten in de op 90 graden voorverwarmde oven. Het enige wat u moet doen is de temperatuur in de gaten houden: die moet rond de 90 graden blijven. Serveer de moten met de cantharellen en serveer er onderstaande venkel bij.Bak de venkel in roomboter aan alle kanten bruin. Bestrooi met beetje peper, zout en suiker en blus af met flinke scheut Pastis of witte wijn. Laat een half uur smoren met de deksel op de pan.

INGREDIËNTEN:

  • 4 moten kabeljauw à 150 gram met vel

  • De schillen van 1 biologische sinaasappel

  • Scheutje Pastis of witte wijn

  • paar takjes tijm

  • 750 ml olijfolie

  • 250 gr. cantharellen

  • 2 venkelknollen in 6 parten gesneden