Poussins met paddenstoelen

Poussins zijn piepkuikens, kippetjes in het klein, maar zoveel lekkerder en sappiger dan gewoon kip. Eén per persoon is meer dan genoeg. De paddenstoelensaus kan met alle paddenstoelen die er voorhanden zijn.

Bereiding:

"Was" de kipjes met olijfolie en bestuif ze met zout, peper en paprikapoeder. Zet ze op een rooster in een voorverwarmde oven op 180 graden. In de bak onder het rooster kunt u eventueel aardappelstukjes bakken. Geef ze dan een start met wat olijfolie, daarna komt het vet van de kipjes helpen. Drie kwartier moet genoeg zijn, maar controleer of de kuikens gaar zijn in de oksel van de boutjes. Halverwege de baktijd draaien. Als de borst te droog wordt, kan daar eventueel een plakje spek of pancetta op. De paddenstoelen schoon maken en in stukken snijden. In boter bakken met de spekjes, ui en knoflook. Na ca. 10 minuten de room erbij, even laten koken en dan zacht zetten. Scheutje cognac toevoegen, event. zout/peper.Opdienen op een ruime, even mee verwarmde schaal met de saus erover. Geef er een frisse salade bij, bijvoorbeeld krulsla.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 4 piepkuikens

  • 400 gram gemengde paddenstoelen of kastanjechampignons

  • handje gerookte spekjes

  • 1 gesnipperde ui

  • 2 knoflooktenen idem

  • bakje slagroom

  • scheutje cognac