Pittig lentesoepje

Deze lichte soep maak je zo. Wil je wat meer een maaltijdsoep? Voeg dan nog wat garnalen toe met wat extra groenten, als sperziebonen, wortel en paprika bijvoorbeeld.

Bereiding:

Smoor het pepertje met de gember, knoflook en citroengras in wat olie. Voeg hier aan toe de paddenstoelen en vervolgens de kipreepjes.Meng goed met elkaar en doe er de kokosmelk, hete bouillon en de soja- en vissaus bij. Laat een half uur trekken en verwijder daarna het citroengras. Voeg op het laatste moment de taugé, limoen, bosuitjes en fijngesneden koriander toe.

INGREDIËNTEN:

  • 250 gr. kipfilet

  • 1/2 rood pepertje zonder zaadjes in stukjes gesneden

  • Stengel citroengras gekneusd en in stukken

  • stukje gember geraspt

  • teentje knoflook fijngesneden

  • 100 gr. paddenstoelen in plakjes (shi-take, kastanjechampignons, oesterzwammen)

  • 2 el sojasaus

  • sap van een halve limoen

  • 1 el Thaise vissaus

  • 150 ml kokosmelk

  • 1 liter kippenbouillon (zelfgemaakt of bouillon van De kleinste Soepfabriek)

  • 50 gr. taugé

  • 2 bosuitjes, fijngesneden

  • Koriander of peterselie