Zondagse kip

Daar kan je echt naar uitkijken: zo’n heerlijk goudbruin gebakken kip uit de oven. Maar vaak wordt ie toch wat droog en mist ie smaak. Het geheim zit ‘m in het vel. Door ‘m onderhuids te vullen met gekruide boter is het resultaat gegarandeerd een groot succes.

1 scharrelkip van ca. 1.4 kg

400 gr aardappels in blokjes

Ca. 10 sjalotjes

4 stengels bleekselderij in stukken

8 wortels schoongeschrapt en in de lengte doorgesneden

Platte peterselie en dragon fijngesneden

Zout en peper

Paprikapoeder

1 citroen in 4 parten gesneden

50 gr roomboter

Zet de oven op 200 graden. Prak met een vork de roomboter zacht en roer hier de fijngesneden kruiden doorheen tezamen met wat zout en peper. Doe nu wat boter op je vingers en maak vanaf de nek van de kip ruimte tussen de huid en het vlees. Duw hier  nu de gekruide boter in. Zowel op de rug als de buik als de poten. Smeer de kip nu in z’n geheel met  wat olijfolie en kruid nog wat met zout, peper en paprikapoeder.

Vul de holte van de kip met de overgebleven kruiden en de citroenpartjes en een klontje boter. Leg de groente op de bodem van een ruime braadslede en leg de kip hier bovenop. Braad de kip in ca. een uur mooi goudbruin. Eventueel keer je ‘m nog een keer.