Thaise Mosselen

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=".vc_custom_1510383801170{margin-bottom: 10px !important;}"]Dit is een heerlijk recept voor de bereiding van mosselen en ook weer eens wat anders dan de traditionele combinatie met wortel en prei. Misschien is een bezoekje aan de Toko in dit geval wel nodig, maar zeker de moeite waard! Lekker met rijst of noedels.

Bereiding:

Doe de kokosmelk in een grote (mossel)pan. Voeg hieraan alle ingrediënten toe, behalve de bosui en de koriander.Breng aan de kook en laat dit gedurende een minuut of 3 pruttelen. Doe het vuur uit en laat 15 minuten staan.Haal het citroengras en de blaadjes eruit, voeg de mosselen toe met een scheut vissaus en zet het vuur hoog met het deksel erop.Na een paar minuten opschudden en als alle schelpen openstaan, koriander en bosui er overheen en opdienen!

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 2 kilo schoongemaakte mosselen

  • 1 blikje kokosmelk van 200 ml

  • 1 rode peper in ringetjes gesneden

  • 1 stengel citroengras, gekneusd

  • Djeroek Poeroet blaadjes 2 stuks gekneusd

  • 1 el Thaise vissaus

  • 1 stukje verse gember, fijngeraspt

  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt

  • 1 tl bruine basterdsuiker

  • 3 bosuitjes in ringetjes

  • 1 bosje koriander fijngehakt