Blini’s met gerookte zalm en creme fraiche

Heel feestelijk zijn deze luchtige mini-pannenkoekjes waarmee je zeker hoge ogen gooit tijdens alle feestelijke dagen die nog komen. Beleg ze heel klassiek met gerookte zalm en creme fraiche of lekker decadent met kaviaar bijvoorbeeld. Lekker als appetizer of voorgerechtje. Succes verzekerd!

Bereiding:

Meng de ingrediënten tot een glad beslag. Bak hiervan in een koekenpan of speciale blini-pan (bij ons verkrijgbaar) mooie ronde pannenkoekjes met een doorsnede van ca. 5 cm.  Leg ze apart en laat afkoelen tot gebruik. Meng de creme fraiche met de peper en zout en voeg naar smaak wat mierikswortelpasta toe. Beleg vervolgens ieder pannenkoekje met een plakje zalm en hierboven op een toefje creme fraiche en een mini takje dille.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

Blini beslag voor 16 blini’s:

  • 1 cup zelfrijzend bakmeel

  • 1 cup melk

  • Snufje zout

  • 1 ei

Beleg:

  • Gerookte zalm plakjes

  • 1 bekertje creme fraiche

  • 1 el mierikswortelpasta

  • Zout/peper

  • Dille fijngesneden