Tajine van kip en gekonfijte citroen

Dit heerlijk geurende recept kan worden bereid in een tajine, maar een ovenvaste pan of casserole voldoet natuurlijk ook. Gebruikt u een aardewerken tajine op het gasfornuis, plaats dan een vlamverdeler onder de pan. Dit beschermt tegen eventueel barsten.

Bereiding:

Verwarm alle ingrediënten, behalve de citroen en de olijven, in wat olie, zodat de smaken en geuren goed loskomen. Doe nu de kip erbij tezamen met wat goede kippenbouillon, zodat het geheel half onder water staat. Laat zo een uur afgedekt sudderen in de oven op 180 graden.Keer de kip af en toe en voeg eventueel wat vocht toe. Voeg nu de citroenschil en de olijven aan de saus toe en laat nog eens 20 minuten stoven tot de kip zo gaar is dat het vlees van het bot komt. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer mooi in het onderstuk van de tajine. Lekker met Marokkaans brood en couscous.

INGREDIËNTEN:

  • 4 Kippenbouten in 2 stukken gesneden

  • 1 ui fijngehakt

  • 2 tenen knoflook

  • Een paar saffraandraadjes, in de vijzel fijngemaakt

  • 1/2 tl gemberpoeder

  • 1 1/2 tl gemalen kaneel

  • Flinke bos verse en bladpeterselie, fijngehakt

  • Schil van 1 à 2 gekonfijte citroenen

  • 75 gr. Groene olijven