Supersnelle kaasfondue

Als we krap in de tijd zitten, komt er bij ons kaasfondue op tafel. Snel gemaakt van alle heerlijke restjes kaas die er nog zijn: van jong belegen tot oude boerenkaas. Met een knapperig stokbrood, wat kleine aardappeltjes in de schil gekookt en eventueel wat geblancheerde groente is het uit te bouwen tot een volwaardige maaltijd.

Bereiding:

Giet de witte wijn in een wijde pan met dikke bodem of fonduepan en laat aan de kook komen. Voeg de geraspte kaas in gedeelten toe en blijf 8'tjes draaien in de pan. Laat de kaas geleidelijk smelten, anders wordt ie taai. Na een minuut of 5 moet de fondue dik genoeg zijn om aan het brood te blijven hangen. Voeg eventueel een papje van maizena en wat witte wijn toe om het geheel te binden. Kruid naar smaak met zout en peper en zet de pan op een fonduebrander op tafel.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 600 gr. geraspte kaas

  • 2,5 dl witte wijn

  • 1 el maizena