Pannacotta met yoghurt en verse vruchten

Pannacotta, letterlijk 'gekookte room' wordt wat lichter en frisser als je er wat yoghurt aan toevoegt. En met al dat heerlijke zomerfruit, zoals pruimen, aardbeien of frambozen, maak je er een verrukkelijke vruchtensaus bij.

Bereiding:

Doe de room en suiker in een steelpan tezamen met de vanillepeul, waarvan je de zaadjes eruit schraapt en ook toevoegt. Warm langzaam op en zodra 't kookt, van het vuur halen.Verwijder de peul.Giet 125 ml van het mengsel in een kom, strooi de gelatinepoeder erbij en klop met een vork tot een gladde massa. Doe deze terug in de steelpan tezamen met de yoghurt en roer goed door.Verdeel over 8 vormpjes van 125 ml en dek af met plastic folie en zet 3 uur in de koelkast tot ze stevig zijn. Dompel de vormpjes even in koud water tot halverwege om ze te 'lossen'. Voor de vruchtensaus kook je het water met de suiker 1 minuut en voeg dan de vruchten toe. Laat nog 8 tot 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep de vruchten eruit en laat de saus inkoken tot dikke siroop. Laat afkoelen en lepel dit later met de vruchten over het puddinkje.

INGREDIËNTEN:

(voor 8 personen)

  • 375 room

  • 115 gr fijne kristalsuiker

  • 1 vanillepeul, in de lengte doorgesneden

  • 10 gr gelatinepoeder

  • 500 ml yoghurt

  • Voor de vruchtensaus:

  • 400 gr. vers fruit in stukjes

  • 500 ml water

  • 115 gr fijne kristalsuiker

  • 1 pond pruimen ontpit