Risotto con funghi

Het seizoen van verse paddestoelen breekt weer aan. Niets verrukkelijkers dan nu een heerlijke risotto zelf te maken. Balthazar heeft alleen de allerbeste soorten, als Arborio en Carnaroli. Hieronder een recept uit de risotto-kookbijbel 'Tutto Risotto' van Florine Boucher.

Bereiding:

Verhit 5 tot 6 eetlepels olijfolie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen op halfhoog vuur tot ze beetgaar zijn. Voeg al roerende wat peper en zout toe tezamen met het fijngehakte knoflookje en de peterselie.Zet apart. Pak een wijde pan en fruit de sjalot zachtjes in wat olie. Voeg hierbij de rijst en roer door totdat de rijst een mooi vettig laagje krijgt. Blus af met de witte wijn en laat dit door de rijst absorberen. Voeg nu steeds een soeplepel hete bouillon toe tot deze door de rijst grotendeels is opgenomen. Herhaal dit tot u een mooie romige brei hebt, niet te nat en niet te droog. Roer vlak voor het opdienen, het paddestoelenmengsel, een goede hand Parmezaan en de roomboterblokjes erdoor en serveer direct.

INGREDIËNTEN:

(voor 2/3 personen)

  • 200 gram gemengde paddestoelen in stukjes gesneden

  • 1 sjalotje en 1 knoflookje gesnipperd

  • 3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie

  • Olijfolie

  • Half glas droge witte wijn

  • 1 liter kokende (goede) groente- of kippenbouillon

  • 165 gram Arborio-rijst

  • 20 gram koude roomboter in blokjes