Plaat quiche met ricotta en gegrilde groenten

Quiche maar dan anders! De combinatie van de verse kruiden met de ricotta en gegrilde groenten maakt ‘m heerlijk vol van smaak, maar beslist minder ‘zwaar’ dan een gewone quiche. Ook de bodem blijft goed knapperig door de platte vorm. Ook lekker met pompoen en aubergine bijvoorbeeld.


1x rechthoekige rol bladerdeeg
250 gram ricotta
Basilicum, dille, peterselie, fijngehakt
1 ei
Handvol fijngeraspte Parmezaan
Zout en peper

1 rode ui, in halve dunne ringen
1 courgette, in have maantjes
2 rode paprika’s, in stukjes
2 tomaten, in plakjes
Wat gedroogde oregano

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de courgette, paprika, olijfolie en wat zout en verdeel dit over een bakplaat. Bak 20-25 minuten tot het goudbruin en gaar is.

Bak ondertussen de ui met een snuf zout in een pannetje totdat het helemaal gaar en zacht is.

Mix de ricotta met de kruiden, het ei, de Parmezaan, zout en peper.

Haal de groenten uit de oven en leg het bladerdeeg op de bakplaat. Verhoog de oven tot 220 graden. Prik met een vork gaatjes in het deeg, maar laat 2 cm van de rand rondom vrij. Bak het deeg 5 minuten.

Haal uit de oven, druk eventueel weer plat en verdeel de uien erover. Verdeel hier de ricotta over en daarbovenop de gegrilde groenten. Verdeel als laatste de plakjes tomaat erover. Strooi wat oregano erover en bak 25-35 minuten op 220 graden.Lekker met een frisse, groene salade.