‘Ovenheerlijke’ kaas-uientaart

Unknown-3.jpeg

Uien zijn zó lekker en ook nog eens heel gezond én goedkoop. In Frankrijk at ik deze heerlijke uientaart en probeerde ‘m thuis zelf na te maken. Maar tevergeefs. Ik miste steeds die specifieke structuur. Met behulp van dit recept uit het kookboek van Yvette van Boven, ‘Ovenheerlijk’ lukte ’t gelukkig wel! 

 

Vulling

6 flinke uien, in ringen gesneden

25 gr roomboter

500 gr oude kaas geraspt

Bosje bieslook

4 bosuien in ringetjes

 

Deeg

150 gr roomboter

400 g bloem

1/2 tl zout

1 ei, losgeklopt

 

Bak de uien in de boter tot ze glazig en zacht zijn en blus af met 100 ml water. Laat inkoken en breng op smaak met zout en peper

Smelt de boter met 110 ml water en meng dit warm door de bloem met zout. Kneed tot een mooie bal. . 

Vet een springvorm van 24 cm in en rol 2/3 van het deeg uit tot een lap die royaal in deze vorm past.

Meng de kaas met de bieslook en de bosui. Verdeel de helft van het uitmengsel op de bodem en hierop de helft van de kaas.

Herhaal dit. Rol de rest van het deeg uit en leg deze op de vulling en druk goed aan. Prik een paar gaatjes in deze ‘deksel’ om de stoom er uit te laten.

Bak 45 minuten in de oven op 180 graden.