Julia's worteltaart

Julia's worteltaart

Een worteltaart maak je niet met boter maar met zonnebloemolie. Het geeft ‘m een prettige smeuïge structuur, ook na koeling. Mijn dochter Jullia maakt overigens de allerlekkerste, met kruidige specerijen als gember en kaneel. Ze deelt gelukkig graag het recept….

 

300 gr bruine basterdsuiker

300 ml zonnebloemolie

3 eieren

300 gr bloem

1 tl bakpoeder

1 tl baking soda

1 tl zout

1 el Kaneelpoeder

1 el Gemberpoeder

Vanille extract

300 gr geraspte wortel

 

Meng de suiker, zonnebloemolie en de eieren. Voeg langzaam de bloem, bakpoeder en baksoda en zout toe.

Voeg nu de kaneel, gember en vanille extract toe. Proef en bepaal zelf of je meer wilt toevoegen, hoe meer hoe beter, zeker de kaneel.

Spatel de geraspte wortel erdoor die je heel goed hebt uitgeknepen zodat er geen water meer in zit.

Vul een hoge springvorm van 20 cm hiermee en bak op 175 gr gedurende ca 30  minuten in de oven. Laat afkoelen en snijd overlangs in 2 gelijke helften.

Maak nu de icing. Meng hiervoor 100 gr boter met poedersuiker tot het een kruimelig geheel wordt. Voeg hier nu 300 gr roomkaas en wat vanille extract aan toe en mix gedurende 5 minuten. Zoet genoeg? Voeg anders nog wat suiker toe. Voor de frisheid kun je er wat limoen of sinaasappelsap doorheen roeren. Bestrijk nu de helften en de bovenzijde met deze icing. Versier met bijvoorbeeld walnoten of zelfgemaakte kleine worteltjes van marsepein.

Zet ‘m voor het aansnijden in de koelkast.