Makkelijke provencaalse stoofschotel

Een leuke manier om de vakantie nog wat te verlengen, want dit gerecht kost weinig tijd en brengt alle zonnige herinneringen weer op tafel.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een stoofschotel van voldoende inhoud. Schrob de schil van nieuwe aardappeltjes schoon en halveer ze in de lengte. Snij een grote ui in dikke ringen (en halveer die), snipper een paprika, aubergine en 6 lekkere tomaten in stukken van 5 centimeter.Hussel alles na 30 minuten nog eens door en leg nu de worstjes, of de kippenboutjes, of de kipdijen (ingesmeerd met olijfolie/zout/peper) op en tussen de groente. Steek de rozemarijn en knoflooktenen ertussen en voeg eventueel wat bouillon toe.Leg nu de worstjes, of de kippenboutjes, of de kipdijen (ingesmeerd met olijfolie/zout/peper) op en tusen de groente. Zet de oven op 220 graden en bak nog 30 of 40 minuten. Geef er goed stokbrood of Turks brood bij.

INGREDIËNTEN:

  • 500 gram nieuwe aardappeltjes (of Amandines)

  • 1 grote ui

  • 4 of 5 tenen knoflook in de schil

  • 1 paprika

  • 2 aubergines

  • 1 courgette

  • 6 tomaten

  • 4 takjes rozemarijn

  • 5 eetlepels olijfolie

  • Franse worstjes, of 500 gram kipdijen, of idem kippenboutjes (of van alles wat)