Tiramisu met aardbeien en Limoncello

Lente op je bordje met deze frisse combinatie. En als je ze nog te pakken kunt krijgen, neem dan die heerlijk Lambada-aardbeien. Snoepjes!

Bereiding:

Klop de slagroom met de basterdsuiker niet al te stijf op. Roer de mascarpone los met 1 dl Limoncello tezamen met het merg van het vanillestokje. Meng de slagroom hier voorzichtig door heen.
Schenk in een platte bak de 2 dl Limoncello met het suikerwater en roer door elkaar. Doop hierin een voor een de helft van lange vingers en leg deze naast elkaar met de natte kant naar boven in een mooie schaal. Hierboven op schep je een laag van het roommengsel en de helft van de aardbeienplakjes. Herhaal dit nog eenmaal met de andere helft van de lange vingers en het roommengsel en eindig met de aardbeienplakjes. Dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven

INGREDI√čNTEN:

(voor 6 personen)

  • 2,5 dl slagroom
  • Merg van een 1/2 vanillestokje
  • 125 gr witte basterdsuiker
  • 500 gr mascarpone
  • 3 dl Limoncello
  • 2 dl suikerwater (2 dl water met 200 gr. suiker zachtjes gekookt)
  • 150 gr lange vingers
  • 250 gr aardbeien in plakjes