Thaise kip met kokos en basilicum

Dit eenvoudige maar heerlijke gerecht staat in een mum van tijd op tafel. Alles wat u moet doen is zorgen dat alle ingrediënten klaar staan - mise en place - en dan is het nog een kwestie van in de pan doen en aan tafel!

Bereiding:

Smoor de ui, knoflook en kerriepoeder in wat olie tot de ui zacht wordt. Voeg nu de kipfilet toe en bak een paar minuten mee. Voeg nu de paprika, badjak, bruine suiker, kokosmelk en de vissaus toe en laat ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef op smaak en strooi er vlak voor het opdienen de basilicum overheen. Lekker met gestoomde pandanrijst.

INGREDIËNTEN:

  • 400 gr. kipfilet, in reepjes gesneden

  • 2 uien, gesnipperd

  • 2 groene paprika's, in stukjes gesneden

  • 2 knoflooktenen, fijngehakt

  • 2 eetlepels kerriepoeder

  • 1 eetlepel sambal badjak

  • 2 eetlepels bruine suiker

  • 4 dl. kokosmelk

  • 2 à 3 eetlepels vissaus

  • 1 flinke bos basilicum, blaadjes in stukjes gescheurd