Spaanse Paella

Al heimwee naar al die heerlijke gerechten van vakantie? Maak dan deze heerlijke Paella en je waant je weer aan de Costa’s.

Het zijn heel wat ingrediënten, maar de bereiding gaat ‘Arriba’ -supersnel omdat alles in een pan gaat. En wij hebben zowel deze perfecte pan àls de perfecte rijst!

Voor 4-6 personen

1,5 l goede kippenbouillon verwarmd met wat draadjes saffraan

Olijfolie

2 grote uien, fijngesneden

2 teentjes knoflook, fijngehakt

3 rode puntpaprika’s in stukken

Stukje chorizo

500 gr mosselen

8 rauwe gamba’s

9 Kipdrumsticks

Gerookt paprikapoeder

500 gr rijst (Arborio of Bomba)

2 dl witte wijn

200 gr diepvrieserwten

Citroen

Platte peterselie

Doe een sliert olijfolie in de pan en bak hierin de gamba’s tot ze rood kleuren. Leg ze, als de pan groot genoeg is, aan de zijkant van de pan. Kruid de kippenboutjes met zout, peper, nootmuskaat en de paprikapoeder en bak ze aan alle kanten bruin. Leg ook aan de zijkant. Nu bak je de uien met de knoflook, de paprika's en de chorizo die je in kleine blokjes hebt gesneden. Roer nu alles wat er in de pan ligt door elkaar en voeg hier de droge rijst aan toe. Meng goed en schenk dan de witte wijn toe. Roer goed. Als dit verdampt is voeg je de kippenbouillon toe en laat het geheel lekker op een warmtebron garen. Steek op het eind de mosselen er bij en de doperwten en laat ook meegaren. Proef op smaak en maak mooi op door de garnalen rond te leggen met de mosselen en te garneren met de in parten gesneden citroenen. Besprenkel ruim met de fijngesneden peterselie. Bon appetit!