Smul-snert

Zo gemaakt en na een dag is ie nog lekkerder en mag de erwtensoep 'snert' genoemd worden. Om te smullen, zo lekker!

Bereiding:

Breng het varkensvlees tezamen met de spliterwten en kruiden aan de kook. Draai 't vuur laag en haal na ca. 1,5 uur het vlees eruit, verdeel in stukjes en doe weer terug in de pan. Nu de rookworst en de fijngesneden groenten erbij en nog een uur zacht laten pruttelen. Haal de worst uit de pan, snij in plakjes en doe terug in de soep. Direct serveren met de fijngesneden selderij en peper/zout of voor een dikkere soep de volgende dag eten. Wel steeds goed doorroeren tijdens het afkoelen.

INGREDIËNTEN:

  • 1 varkenspoot of -knie

  • 2 laurierblaadjes/witte peperkorrels

  • 500 gram spliterwten

  • 1/2 knolselderij

  • 1 aardappel

  • 1 winterwortel

  • 1 prei in ringen

  • 1 slagersrookworst

  • 2,5 liter water of vleesbouillon

  • Paar takjes bladselderij, grof gesneden