Quiche met zalm en spinazie

Lekker als lunch/brunchgerecht met stokbrood en salade, maar ook prima als borrelhap.

Bereiding:

Beboter een quichevorm en bekleed met de bladerdeeg. Prik het bladerdeeg een paar keer in met een vork. Leg hierover heen bakpapier en vul de vorm met bakparels of gedroogde bonen. Bak 'm 'blind' in de oven op 180 graden. Haal 'm er na een minuut of 15 uit en verwijder het bakpapier en de bonen.

Maak nu de vulling. Bak de ui zachtjes aan en voeg de helft van de spinazie toe. Als dit geslonken is de tweede helft. Zet het vuur uit en laat staan.

Voor het eimengsel meng je de 3 eieren met de creme fraiche en de kaas en voeg wat dille en zout en peper toe.

Leg nu de plakjes zalm op de voorgebakken bodem van de taart, daarboven op de spinazie en giet het ei-kaasmengsel hierover heen.

Bak de quiche nu in ca. 40 minuten verder af in de oven op 150 graden of tot die mooi bruin ziet.

INGREDIËNTEN:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Ca. 7 plakjes bladerdeeg of 1 rol

  • 1 uit fijngesneden

  • 200 gram verse spinazie

  • 200 gram gerookte zalm gesneden

  • 3 eieren

  • 1 klein bekertje creme fraiche

  • 100 gram feta of oude kaas

  • dille