Pittige pompoensoep met kokos

Als er nog een pompoen Halloween heeft overleeft, gebruik 'm dan voor deze verrukkelijke soep.

En makkelijker dan je denkt, want deze pompoenen hoef je niet te schillen.

Bereiding:

Doe de eerste vijf ingrediënten in een vijzel of keukenmachine en maal tot pulp. Bak dit mengsel samen met de ui een minuut of 10 zachtjes aan in wat olijfolie. Gebruik een pan met dikke bodem.

Snijd de pompoen in stukken van 5 cm en voeg deze samen met de bouillon bij het ui-mengsel. Voeg hieraan toe een stengel citroengras  en een paar limoenblaadjes. Roer goed door en laat de soep nu koken met het deksel van de pan. Als de pompoen zacht is, kan de citroengras en de limoenblaadjes eruit en pureer je 'm tot een gladde soep. Voeg de kokosmelk toe, warm goed door en garneer met koriander en voeg naar wens wat limoensap toe.

INGREDIËNTEN:

(voor 4 personen)

  • 1 chilipeper fijngehakt

  • 1 teen knoflook gehakt

  • 1 flink stuk gemberwortel geschild

  • 1 tl vijfkruidenpoeder

  • 1 tl gemalen komijn

  • 1 grote flessenpompoen of muskaatpompoen, ca. 500 gram

  • 1 ui in dunne plakjes

  • 3 dl kippen- of groentebouillon

  • 1 x 400 ml kokosmelk

  • stengel citroengras

  • paar limoenblaadjes

  • limoensap en koriander