Pitabroodjes met heerlijke halloumi

Halloumi is een stevige witte kaas en een perfecte vervanger voor vlees. Gegrild komt deze kaas met z'n wat ziltige smaak helemaal tot z’n recht in deze rijk gevulde pitabroodjes. Bij de Griekse speciaalzaak Siadaris op de Gijsbrecht haal je de allerlekkerste pitabroodjes (en de rest van de ingrediënten).

Voor 2 personen:

2 pitabroodjes

1 halloumi-kaas, verdeeld in 8 plakjes

Een klein bakje aubergine salade

8 grote Kalamata olijven , ontpit en gehalveerd

Tomaten, in stukjes

Komkommer, in stukjes

Gegrilde groenten (bijv. paprika, ui, courgette)

Verwarm de pitabroodjes in een koekenpan. Gril de halloumi in een grillpan tot er donkere strepen ontstaan en de kaas zachter wordt.

Verdeel de aubergine-salade over de warme pitabroodjes, leg hier de plakjes halloumi op en vervolgens de stukjes tomaat, komkommer, olijven en de gegrilde groenten.

Heel hongerig? Serveer er (zoete) aardappelfrietjes bij.