Open lasagne

Met dit gerecht kun je voor de dag komen! Een heerlijk op en top Italiaans recept, zonder vlees, maar vol van smaak door de combinatie van kaas, ricotta, tomaat en pesto.

Bereiding:

Fruit de knoflook met wat oregano heel zacht aan in wat olie. Voeg hieraan de blokjes tomaat toe en laat dit een half uurtje pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe.Meng alle ingrediënten voor de pesto met de staafmixer of koop een (goed) kant-en-klaar potje. Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing.Neem de vellen lasagne uit de pan en laat ze uitlekken. Verwarm de borden voor en leg hierop een vel lasagne, tomatensaus, pesto en herhaal dit een paar maal. Strooi er op het laatst nog wat gemalen parmezaan over en een forse lepel ricotta.U kunt er eventueel nog wat kort geroerbakte spinazie bij serveren. Buon appetito!

INGREDIËNTEN:

  • 8 verse lasagnebladen (250 gr)

  • 1 teentje knoflook, fijngesneden

  • Snufje oregano

  • 2 blikken tomaten in blokjes

  • 500 gr. spinazie

  • 1 bakje ricotta (250 gr.)

  • 100 gr. Parmezaanse kaas

Pesto

  • 50 gr. parmezaanse kaas

  • 2 tenen knoflook

  • Flinke bos basilicum

  • 2 el pijnboompitten

  • Olijfolie