Oosterse Kabeljauwcurry

Lekker makkelijk en helemaal hip: eten uit een kom. En ook nog eens gezond met deze gouden combinatie van gember, kokos en vis.

Dit is een recept uit het recent verschenen kookboek ‘Kom & Vork’.

Bereiding:

Stoof het wit van de lente-uitjes met de gember en knoflook in een wok of koekenpan. Voeg na 1 minuut de de currypasta toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk en de hete bouillon. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. Voeg de suiker en het sap van een halve limoen hieraan toe. Voeg na 5 minuten de kabeljauw en sperzieboontjes toe en meng voorzichtig. De noedels kunnen desgewenst de laatste 5 minuten toegevoegd. Proef op smaak. Schep de curry in kommen en versier met koriander en het groene deel van de lente-ui.

INGREDIËNTEN:

(voor 2 personen)

  • 3 lente-uitjes in ringetjes

  • Stukje gember geraspt

  • 1 teentje knoflook geperst

  • 1 el groene currypasta

  • 100 gr. sperziebonen in tweeën

  • 2 kabeljauwfilets (ca. 300 gr.) in blokjes

  • 600 ml kippenbouillon

  • 140 ml kokosmelk

  • 1 limoen

  • 130 gr. eiernoedels of gestoomde rijst

  • 10 gr. koriander

  • 1 el arachide olie

  • 1 tl suiker