Krokante kaaskoekjes

Nederlanders eten het liefst de hele dag kaas, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Als echte kaaskop zijn deze koekjes dan ook niet te versmaden en met maar 3 ingrediënten maak je ze zo en zijn verrukkelijk!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de kaas met de bloem en voeg wat peper en zout toe. Snijd de boter in kleine blokjes met 2 messen en wrijf ze door dit mengsel heen tot een kruimelig deeg.

Kneed verder tot een stevige bal. Bestuif het werkblad met bloem en vorm van het deeg een rol van 3 cm dik. Snijd hiervan plakjes van 2 centimeter dik. Leg ze met enige afstand van elkaar op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ca. 10-15 minuten lichtbruin. Laat ze afkoelen. Varieer met smaak door er bijvoorbeeld fijngehakte rozemarijn, cayennepeper of kerrie doorheen te roeren.

* Verkrijgbaar bij kaaswinkels Hooi en Klomp of Le Bon Vivant

INGREDIËNTEN:

Voor ca. 20 stuks

  • 100 gr. geraspte goede* oude kaas. 

  • 100 gr. bloem

  • 100 gr. koude, ongezouten roomboter