Gegrilde groentengratin met truffel

Unknown-7.jpeg

Een heel feestelijk bordje waar je beslist hoge ogen mee gaat gooien deze feestdagen. Qua smaak en zeker ook qua ‘looks’!  Je kunt uiteraard verse truffel gebruiken, maar bij gebrek daaraan is een goede truffelolie ook een prima alternatief. Wij hebben hierin volop keuze.

 

Voor 4 personen

200 gr. zoete aardappel in stukjes

200 gr. broccoli in roosjes

250 gr. groene of witte asperges in stukken

200 gr. knolselderij in blokjes

400 ml slagroom

175 gr. extra belegen boerenkaas (bijv. Landvermaak van Hooi en Klomp)

Truffelolie of verse truffel

 

Verdeel de groenten over een bakplaat en besprenkel met olie en wat zout en peper. Grill ze totdat ze beetgaar zijn en wat kleur krijgen. Dit kan uiteraard ook op een grillpan. Eventueel blancheer de groenten eerst heel even.

Maak de kaassaus door de slagroom te verwarmen en de gemalen kaas hierin langzaam te laten smelten. Proef op smaak. Leg nu de verschillende groenten op een hittebestendig bord, giet hier de kaassaus overheen en zet onder een hete grill totdat er een mooi bruin korstje ontstaat. Besprenkel met wat druppels truffelolie of schaaf er verse truffel overheen. Serveer met wat licht aangemaakte gemengde sla bijvoorbeeld.