Daging Malbi

Een heerlijke stoofpot van rundvlees die een heel scala aan smaken bevat. De voorbereiding is het meeste werk, daarna is het wachten om aan tafel te gaan.

Bereiding:

Hak de sjalotten, knoflook, gember en laos heel fijn tot een pasta of gebruik een keukenmachine. Bak nu het vlees in porties goed bruin en voeg op het einde de pasta toe. Bak deze nog 1 minuut mee. Voeg nu de suiker, tomatenpuree, ketjap toe en meng goed. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en zorg dat het vlees net onder staat. Breng aan de kook en zet ‘m op een heel laag vuur, of nog beter in de oven op een graad of 90. Voeg eventueel tussendoor wat vocht toe. Laat nu net zo lang sudderen (ca.3 uur) tot er een mooie smeuïge saus ontstaat en het vlees uit elkaar valt.

INGREDIËNTEN:

(voor 6 personen)

  • 3 sjalotten, gepeld

  • 3 teentjes knoflook, gepeld

  • 3 cm verse gemberwortel geschild of 1/2 tl gemberpoeder (djahé)

  • 3 cm galangawortel of 1/2 tl laospoeder

  • 3 el olie

  • 1 kg runderriblappen in blokjes van 2 cm

  • 2 el donkerbruine basterdsuiker

  • 1 el tomatenpuree

  • 4 el ketjap manis

  • 500 ml runderbouillon

  • 250 m kokosmelk