Appelcake met walnoten en gember

Heerlijk die zoetzure appels gecombineerd met gember en walnoten. En weer easy, want geen ingewikkeld deeg, maar gewoon beslag maken, appeltjes erdoor en erboven op….ready!

Bereiding:

Mix de boter en de suiker en het zout in ca. 5 minuten tot een luchtige massa. Zeef de bloem hier overheen en roer met een spatel tot alles goed gemengd is. Schil de appels, haal met een appelboor het klokhuis eruit en snijd in 12 gelijke parten. Doe 1/3 hiervan bij het mengsel tezamen met de walnoten en roer door. De andere appelstukken doe je in een schaal en daarbij voeg je de Calvados, gember en kaneel. Meng goed. Beboter een springvorm van 23 cm en schep het cakemengsel hierin. Leg hier de andere appelparten mooi in een cirkel bovenop en bak in de oven goudbruin.

INGREDIËNTEN:

(voor 6 personen)

  • 225 gr ongezouten roomboter

  • 300 gr suiker

  • Snufje zout

  • 3 eieren

  • 450 gr zelfrijzend bakmeel

  • 4 zoetzure appels, in 12 parten

  • 1 tl Calvados (optioneel)

  • 1 tl verse geraspte gember

  • 2 el gehakte walnoten

  • 1 tl gemalen kaneel of speculaaskruiden