Quiche met Hollandse asperges

Echte Hollandse asperges zijn een delicatesse met boerenham, verse eitjes en een botersausje. Heb je nog wat over maak er dan deze fijne quiche van. Wij hebben uiteraard alle benodigdheden als goede bakvormen, aspergeschillers en de bakparels.

Bereiding:

Kneed een glad deeg van de eerste ingrediënten. Wikkel in plastic folie en laat een uur rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol het deeg uit en bekleed een ingevette spring- of quichevorm hiermee. Bak de vorm in ca. 15 minuten ‘blind’ door het deeg af te dekken met bakpapier en hierop de bakparels of gedroogde bonen te leggen. Verwijder daarna de bakparels en het bakpapier.
Schil de asperges en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar met een beetje zout en suiker. Laat goed uitlekken. Leg vervolgens op de deegbodem de lente-uitjes, de ham, de asperges en schenk hierover het mengsel van de kaas, eieren, creme fraîche en peper. Bak in ca. 35-40 minuten goudbruin in de oven. Garneer met de dille.

INGREDIËNTEN:

Deeg:
150 gr. bloem
100 gr. roomboter
1 ei
1 snufje zout
Vulling:
500 g witte asperges
2 lente-uitjes, in ringetjes
50 gr. boerenham
100 gr. gemalen pittig belegen kaas
1 eidooier
1 ei
75 g creme fraiche
peper
2 el dille fijngeknipt